Faanyagvédelem

A már beépített vagy régi (műtárgyak, templom bútorzat, egyéb bútor), károsodott faanyag gomba- és rovarfertőzések megszüntető kezelése, vagy a beépítésre váró új faanyag megóvása, a károsodás megelőzése.

Új, beépítendő faanyag esetében nagyon fontos, hogy mindig előre kezelt, a gomba és rovarkár ellen védelmet nyújtó anyagot vásároljunk (amelyet ma Magyarországon jogszabály ír elő), ha ez mégsem történt meg akkor ezek kezelését is elvégezzük.

Az általunk felhasznált anyagok minden esetben megfelelnek a magyar és EU egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak.

Rovarirtás

Farontó rovar irtása

A leggyakrabban előforduló fakárosító rovarok: Házicincér (Hylotrupes bajulus), Kék korongcincér (Callidium violaceum), Közönséges kopogóbogár (Anobium punctatum), Szíjácsbogár (Lycius linearis).

A kártevő(rovar) meghatározása után a helyi adottságokat figyelembe véve a megszüntetés történhet:

  • fumigálás
  • a fa mélyvédelme
  • felületi kezelés – mikrohullámú eljárás

Farontó gomba megszüntetése

A fakárosító gombák legnagyobb veszélye, hogy a faanyagok szilárdságát nagymértékben csökkentik. Megtelepedésükhöz majd szaporodásukhoz nagymértékben hozzájárul a nedvesség, melynek megszüntetése az első feladat a mentesség érdekében.

Számos fakárosító gombafaj létezik, ezért a károsodás esetén elsődleges a gombafaj meghatározása. (ilyen pl.:könnyező házigomba,pincegomba, házi kéreggomba stb).

Mindezek ismeretében, ha rovar vagy gombakárosodás jeleit véli felfedezni a faanyagban, legyen az beépített, új vagy régi, kérjen tőlünk szakmai segítséget!

Call Now Button